Acest website utilizează cookies pentru a ne asigura că aveti parte de o experienţă minunată pe website-ul nostru.
Prin navigarea website-ului nostru, sunteţi de acord să acceptaţi cookies. Click aici pentru mai multe detalii

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Cum să finisezi o fațadă istorică?

Din cauza ploilor, a razelor solare, a diferenţelor de temperatură, a poluării etc. faţadele finisate cu tencuială obişnuită se degradează în timp.

Referinţă

1. Deseori infiltraţiile de apă conduc la desprinderea tencuielilor de pe zidărie, ceea ce presupune o renovare amplă a faţadei.


2. Desprinderea tencuielii de pe suport este o altă problemă care se datorează faptului că aceasta nu are caracteristicile (compoziţia) necesare pentru a rezista la intemperii.


3. Fisurile care apar la tencuiala obişnuită sunt primul semn al degradării finisajului exterior.


4. În funcţie de reţeta mortarului de tencuială, acesta va rezista mai mult sau mai puţin în timp. Unul din efectele vizibile la suprafaţa acesteia fiind sfărâmarea, măcinarea.


5. Influenţa mediului poluant, cum ar fi depunerile de praf, zonele de trafic intens sau cele poluante,duc la deteriorarea tencuielilor.


6. Decojirea (desprinderea) stratului de finisaj apare fie din cauza unei tencuieli necorespunzătoare, fie din cauza aplicării necorespunzătoare.

Soluție

1. Se verifică cu ciocanul stabilitatea şi duritatea tencuielii vechi.


2. În cazul în care aceasta nu este stabilă se curăţă peretele până la cărămidă.


3. Se repară porţiunile de perete prin aplicarea unui şpriţ şi apoi a unei tencuieli de bază cum ar fi weber BC15 şi apoi a tinciului weber BM15-W astfel încât peretele să fie drept, fără denivelări.


4. La pereţii de piatră sau cărămidă degradaţi şi cu denivelări mari se înglobează plasă sudată sau armătură de fier cu ajutorul tencuielii weber BC15.


5. Înaintea aplicării mortarului de finisaj (tinci) se va menţine un timp de uscare de 10 zile pentru fiecare cm grosime a tencuielii. Apoi se aplica un strat de tinci alb weber BM15-W.


6. Tinciul se drişcuieşte cu ajutorul unei drişti de burete sau polistiren. După 24-48 ore peretele se finisează utilizând vopseaua weber.ton variosil.

Produse recomandate:

weber BC15

Tencuială de bază

weber BM15-W

Tinci alb

weberton variosil

Vopsea silicatică pentru exterior