Acest website utilizează cookies pentru a ne asigura că aveti parte de o experienţă minunată pe website-ul nostru.
Prin navigarea website-ului nostru, sunteţi de acord să acceptaţi cookies. Click aici pentru mai multe detalii

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weberset H2O

weberset H2O
weberset H2O

Avantajele produsului

  • Pentru plăci ceramice cu absorbție medie sau mare, la interior
  • Timp de lucru extins
  • Pentru plăci cu dimensiuni de până la 40x40 cm
  • Rezistent la apă
  • Aderență ridicată
  • Alunecare redusă

Adeziv pentru placări ceramice în medii umede

Descriere produs

Domenii de utilizare

Se utilizează pentru lipirea plăcilor de gresie, faianţă şi materiale de construcţii similare cu absorbţie normală (Clasa BII, BIII) la interior, exterior şi în special în medii umede (bucătării, băi, pivniţe, subsoluri, garaje). Se aplică pe suporturi având ca liant cimentul: suprafeţe de beton, beton uşor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli var-ciment, tencuieli vechi, şape de ciment şi pe hidroizolaţii (pe bază de ciment sau dispersie). Împreună cu hidroizolaţia weber.tec 822 şi chiturile de rost weber.color comfort sau weber.color perfect formează sistemul de hidroizolaţie pentru băi weber.hydro basic.

Compoziţie

Adeziv sub formă de pulbere de culoare gri, pe bază de ciment, cu adaosuri minerale, conţinut de material hidrofug şi răşini sintetice, de calitate superioară. Aplicabil în pat subţire.

Culori

Gri

Ambalare

Saci de hârtie de 25 kg.Paleţi de 1050 kg (42 saci).

Document

Fişă tehnică produs

Fişă tehnică de securitate

Trimite sau descarcă documentația

Puteţi trimite documentaţia către o adresă de email sau puteţi să o descărcaţi.

Mod de aplicare și de lucru

Pregătirea suportului

Suprafaţa suport trebuie să fie curată, nedeformabilă, uscată, fixă şi lipsită de substanţe antiaderente (grăsimi, bitum, praf, etc.). Betoanele trebuie să aibă vârsta de maturizare, şapele o vârstă de minim 28 de zile, iar tencuielile absorbţie medie. Se vor îndepărta în prealabil straturile cu rezistenţă mecanică slabă. Neregularităţile până la 1 cm se pot repara cu weber.set H20 cu o zi înainte de placare. Feţele plăcilor ceramice trebuie să fie curate, fără urme de grăsimi, uleiuri, praf sau alte impurităţi. În cazul tratării suprafeţei suport cu grundul de amorsaj weber GR100 înainte de placare, se aşteaptă uscarea completă a acestuia.

Mod de preparare şi de lucru

Se toarnă conţinutul unui sac în cca. 6,5 - 7 litri de apă curată, rece şi se amestecă cu ajutorul unui mixer electric până se obţine un amestec omogen, fără aglomerări. După un repaus de cca. 5 minute, se reamestecă. Mortarul adeziv astfel obţinut se întinde pe suprafaţa suport cu ajutorul unei mistrii canelate. În cazul în care suportul este denivelat, adezivul se va aplica atât pe suport cât şi pe placă. Plăcile se fixează pe suprafaţa de contact prin apăsare manuală, mişcându-le pe stratul de adeziv (la nevoie utilizând un ciocan de cauciuc), până la obţinerea unei suprafeţe plane. Plăcile trebuie aşezate în stratul de adeziv în limita timpului deschis (înainte de a se forma crustă pe suprafaţa adezivului). Pentru a asigura o suprafaţă de contact corespunzătoare, adezivul trebuie să acopere min. 65% din intradosul plăcii la placările interioare şi min.90% la placările exterioare. Rosturile vor fi chituite după cel puţin 24 de ore, utilizând chiturile din gama weber.color.

Recomandări

Lucrările vor fi executate la o temperatură a aerului şi a suportului de la +5oC până la +30oC şi se vor evita condiţiile meteo nefavorabile (ploaie, zăpadă, vânt puternic, expunerea directă la razele solare). Suprafeţele placate vor fi protejate împotriva îngheţului timp de 24 de ore. Mortarul proaspăt se va îndepărta de pe suprafeţele placate şi din rosturi, în cursul aplicării, folosind apă curată. Suprafeţele devin practicabile după 24 de ore şi pot fi expuse la solicitări medii după cca. 7 zile. Uneltele folosite se spală cu apă imediat după utilizare.

Date tehnice

Date tehnice

Apa de omogenizare: cca. 6,5-7 l/sac

Aderenţă iniţială prin tracţiune: ≥ 0,5 N/mm2

Aderenţă prin tracţiune după imersie de apă: ≥ 0,5 N/mm2

Aderenţă prin tracţiune după acţiunea căldurii: ≥ 0,5 N/mm2

Aderenţă prin tracţiune după cicluri de îngheţ-dezgheţ: ≥ 0,5 N/mm2

Alunecarea: < 0,5 mm

Timp de punere in operă: cca.90 min

Timp deschis: cca.30 min

Timp de ajustare: cca. 10 min

Placările devin practicabile după: cca.24 ore

Termen de valabilitate

12 luni de la data fabricaţiei în condiţii de depozitare pe paleţi de lemn, în mediu uscat

Consum

Mistrie canelată cu dinţi de 6 mm: cca.4 kg/m2
Mistrie canelată cu dinţi de 8 mm: cca.5 kg/m2
Mistrie canelată cu dinţi de 10 mm: cca.6 kg/m2

Video