Acest website utilizează cookies pentru a ne asigura că aveti parte de o experienţă minunată pe website-ul nostru.
Prin navigarea website-ului nostru, sunteţi de acord să acceptaţi cookies. Click aici pentru mai multe detalii

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weberset marmo plus

weberset marmo plus
weberset marmo plus

Avantajele produsului

  • Recomandat și pentru plăci porțelanate sau mozaic
  • Aplicabil pe pardoseli încălzite
  • Recomandat la placarea piscinelor
  • Nu modifică culoarea plăcilor
  • Flexibilitate ridicată
  • Pentru plăci de dimensiuni mari

Adeziv alb flexibil pentru marmură

Descriere produs

Domenii de utilizare

Se utilizează în special pentru lipirea plăcilor de marmură, marmură compozită, granit, piatră naturală de culoare deschisă, plăcilor de gresie şi faianţă cu absorbţie normală (Clasa BII, B III), plăcilor porţelanate (Clasa BI), mozaik şi materiale de constructii similare, la interior şi exterior. Recomandat pentru încălzire prin pardoseală şi terase. Se aplică pe suporturi având ca liant cimentul: suprafeţe de beton, beton uşor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli var-ciment, tencuieli vechi, şape de ciment şi hidroizolaţii (pe baza de ciment sau dispersie). Realizând un amorsaj cu grundul de profunzime weber GR100 se poate aplica şi pe alte suprafeţe critice cu absorbţie de apă foarte ridicată sau scăzută.

Compoziţie

Adeziv flexibil de calitate profesională, sub formă de pulbere, pe bază de ciment alb, cu adaosuri minerale şi răşini sintetice, aplicabil în pat subţire. Nu influenţează culoarea placărilor.

Culori

Albă

Ambalare

În saci de hârtie de 25 kg. Paleţi de 1050 kg (42 saci).

Document

Fişă tehnică produs

Fişă tehnică de securitate

Trimite sau descarcă documentația

Puteţi trimite documentaţia către o adresă de email sau puteţi să o descărcaţi.

Mod de aplicare și de lucru

Pregătirea suportului

Suprafaţa suport trebuie să fie curată, nedeformabilă, uscată, fixă şi lipsită de substanţe antiaderente (grăsimi, bitum, praf, etc). Betoanele trebuie să aibă vârsta de maturizare, şapele o vârstă de minim 28 de zile, iar tencuielile absorbţie medie. Se vor îndepărta în prealabil straturile cu rezistenţă mecanică slabă. Neregularităţile până la 5 mm se pot repara cu weber.set marmo plus cu o zi înainte de placare. Feţele plăcilor ceramice trebuie să fie curate, fără urme de grăsimi, uleiuri, praf sau alte impurităţi. În cazul tratării suprafeţei suport cu grundul de amorsaj weber GR100 înainte de placare, se aşteaptă uscarea completă a acestuia.

Mod de preparare şi de lucru

Se toarnă conţinutul unui sac în cca. 6 litri de apă curată, rece şi se amestecă cu ajutorul unui mixer electric până se obţine un amestec omogen, fără aglomerări. După un repaus de cca. 5 minute, se reamestecă. Mortarul adeziv astfel obţinut se întinde cu ajutorul unei mistrii canelate atât pe suport cât şi pe placă. Plăcile se fixează pe suprafaţa de contact prin apăsare manuală, miscându-le pe stratul de adeziv (la nevoie utilizând un ciocan de cauciuc), pâna la obţinerea unei suprafeţe plane. Plăcile trebuie aşezate în stratul de adeziv în limita timpului deschis (înainte de a se forma crusta pe suprafaţa adezivului). Pentru a asigura o suprafaţă de contact corespunzatoare, adezivul trebuie să acopere min. 65% din intradosul plăcii în cazul placărilor în interior şi 100% la placările exterioare. Rosturile vor fi chituite după cel puţin 24 de ore, utilizându-se chiturile din gama weber.color.

Recomandări

Lucrările vor fi executate la o temperatură a aerului şi a suportului de la +5oC până la +30oC şi se vor evita condiţiile meteo nefavorabile (ploaie, zăpadă, vânt puternic, expunerea directă la razele solare). Suprafeţele placate vor fi protejate împotriva îngheţului timp de 24 de ore. Mortarul proaspăt se va îndepărta de pe suprafeţele placate şi din rosturi, în cursul aplicării, folosind apă curată. Suprafeţele devin practicabile după 24 de ore şi pot fi expuse la solicitări medii după cca. 7 zile. Uneltele folosite se spală cu apă imediat după utilizare.

Date tehnice

Date tehnice

Apa de omogenizare: cca. 6 l/sac

Aderenţă iniţială prin tracţiune: ≥ 1 N/mm2

Aderenţă prin tracţiune după imersie de apă: ≥ 1 N/mm2

Aderenţă prin tracţiune după acţiunea căldurii: ≥ 1 N/mm2

Aderenţă prin tracţiune după cicluri de îngheţ-dezgheţ: ≥ 1 N/mm2

Alunecarea: < 0,5 mm

Timp de punere in operă: cca.90 min

Timp deschis: cca.30 min

Timp de ajustare: cca.20 min

Deformarea la întindere prin încovoiere (S1): ≥ 2,5 mm

Placările devin practicabile după: cca.24 ore

Termen de valabilitate

12 luni de la data fabricaţiei în condiţii de depozitare pe paleţi de lemn, în mediu uscat.

Consum

Mistrie canelată cu dinţi de 6 mm: cca.4 kg/m2
Mistrie canelată cu dinţi de 8 mm: cca.5 kg/m2
Mistrie canelată cu dinţi de 10 mm: cca.6 kg/m2

Video