Acest website utilizează cookies pentru a ne asigura că aveti parte de o experienţă minunată pe website-ul nostru.
Prin navigarea website-ului nostru, sunteţi de acord să acceptaţi cookies. Click aici pentru mai multe detalii

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weberset superflex max²

weberset superflex  max²
weberset superflex  max²

Avantajele produsului

  • Pentru toate timpurile de plăci ceramice și suport (inclusiv gresie pe gresie)
  • Pentru piscine
  • Pentru plăci cu dimensiuni de până la 120x100 cm
  • Aplicabil pe pardoseli încălzite
  • Tehnologia Fără Praf
  • Flexibilitate ridicată - Clasa S2

Adeziv flexibil pentru suprafețe critice

Descriere produs

Domenii de utilizare

Pentru lipirea plăcilor de gresie şi faianţă cu absorbţie normală (Clasa BII, BIII), gresie porţelanată (Clasa BI), granitogres, klinker, marmură, piatră naturală, marmură compozită şi materiale de construcţii similare la interior şi exterior. Recomandat pentru încălzire prin pardoseală, terase neacoperite, piscine şi alte aplicaţii speciale ce necesită un adeziv super-flexibil de calitate profesională. Se aplică pe suporturi având ca liant cimentul: suprafeţe de beton, beton uşor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli var-ciment, tencuieli vechi, şape de ciment, pe gips-carton, pe hidroizolaţii (pe bază de ciment sau dispersie), lemn (OSB), metal*. Este recomandat şi pentru lipirea plăcilor de gresie pe gresie sau faianţă pe faianţă. Împreună cu hidroizolaţia weber.tec superflex D2 şi chiturile de rost weber.color comfort sau weber.color perfect formează sistemul de hidroizolaţie pentru piscine weber.hydro pool.

* suprafaţa trebuie amorsată cu grundul universal weber GR100.

Compoziţie

Adeziv de calitate profesională, sub formă de pulbere de culoare gri, pe bază de ciment, cu adaosuri minerale, fibre de armare şi răşini sintetice, aplicabil în pat subţire. Produs fabricat cu tehnologia inovativă ”Fără Praf”. Recomandat şi pentru plăci de dimensiuni mari.

Culori

Gri

Ambalare

În saci de hâtie de 25 kg. Paleţi de 1050 kg (42 saci).

Document

Trimite sau descarcă documentația

Puteţi trimite documentaţia către o adresă de email sau puteţi să o descărcaţi.

Mod de aplicare și de lucru

Pregătirea suportului

Suprafaţa suport trebuie să fie curată, nedeformabilă, uscată, fixă şi lipsită de substanţe antiaderente (grăsimi, bitum, praf, etc). Betoanele trebuie să aibă vârsta de maturizare, şapele o vârstă de minim 28 de zile. Se vor îndepărta în prealabil straturile cu rezistenţă mecanică slabă. Neregularităţile până la 5 mm se pot repara cu weber.set superflex max2 cu o zi înainte de placare. Feţele plăcilor ceramice trebuie să fie curate, fără urme de grăsimi, uleiuri, praf sau alte impurităţi. În cazul tratării suprafeţei suport cu grundul de amorsaj weber GR100 înainte de placare se aşteaptă uscarea completă a acestuia.

Mod de preparare şi de lucru

Se toarnă conţinutul unui sac în cca. 6 - 6,5 litri de apă curată, rece şi se amestecă cu ajutorul unui mixer electric până se obţine un amestec omogen, fără aglomerări. După un repaus de cca. 5 minute, se reamestecă. Mortarul adeziv astfel obţinut se întinde pe suprafaţa suport cu ajutorul unei mistrii canelate. În cazul în care suportul este denivelat, adezivul se va aplica atât pe suport cât şi pe placă. Plăcile se fixează pe suprafaţa de contact prin apăsare manuală, mişcându-le pe startul de adeziv (la nevoie utilizând un ciocan de cauciuc), până la obţinerea unei suprafeţe plane. Plăcile trebuie aşezate în stratul de adeziv în limita timpului deschis (înainte de a se forma crustă pe suprafaţa adezivului). Pentru a asigura o suprafaţă de contact corespunzătoare, adezivul trebuie să acopere min. 65% din intradosul plăcii în cazul placărilor în interior şi 100% la placările exterioare. Rosturile vor fi chituite după cel puţin 24 de ore, utilizându-se chiturile din gama weber.color.

Recomandări

Lucrările vor fi executate la o temperatură a aerului şi a suportului de la +5oC până la +30oC şi se vor evita condiţiile meteo nefavorabile (ploaie, zăpadă, vânt puternic, expunerea directă la razele solare). Suprafeţele placate vor fi protejate împotriva îngheţului timp de 24 de ore. Mortarul proaspăt se va îndepărta de pe suprafeţele placate şi din rosturi, în cursul aplicării, folosind apă curată. Suprafeţele devin practicabile după 24 de ore şi pot fi expuse la solicitări medii după cca. 7 zile. Uneltele folosite se spală cu apă imediat după utilizare.

Date tehnice

Date tehnice

Apa de omogenizare: cca. 6-6,5 l/sac

Aderenţă iniţială prin tracţiune: ≥ 1 N/mm2

Aderenţă prin tracţiune după imersie de apă: ≥ 1 N/mm2

Aderenţă prin tracţiune după acţiunea căldurii: ≥ 1 N/mm2

Aderenţă prin tracţiune după cicluri de îngheţ-dezgheţ: ≥ 1 N/mm2

Alunecarea: < 0,5 mm

Timp de punere in operă: cca.90 min

Timp deschis: cca.30 min

Timp de ajustare: cca.20 min

Deformarea la întindere prin încovoiere (S2): ≥ 2,5 mm

Placările devin practicabile după: cca.24 ore

Termen de valabilitate

12 luni de la data fabricaţiei în condiţii de depozitare pe paleţi de lemn, în mediu uscat.

Consum

Mistrie canelată cu dinţi de 4 mm: cca.3 kg/m2
Mistrie canelată cu dinţi de 6 mm: cca.4 kg/m2
Mistrie canelată cu dinţi de 8 mm: cca.5 kg/m2
Mistrie canelată cu dinţi de 10 mm: cca.6 kg/m2

Video