Acest website utilizează cookies pentru a ne asigura că aveti parte de o experienţă minunată pe website-ul nostru.
Prin navigarea website-ului nostru, sunteţi de acord să acceptaţi cookies. Click aici pentru mai multe detalii

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Cum să zideşti cărămida ?

Zidurile de cărămidă trebuie să reziste la încărcări, modificări de temperatură şi să aibă rezistenţă în timp.

Referinţă

1. Metoda veche de zidărie, care constă în amestecarea pe şantier a mortarului, duce la erori de dozaj, care mai apoi ...


2. ... determină crăpături ale zidurilor clădirii.


3. Durata construcţiei este de asemenea esenţială. Trebuie luat în calcul faptul că în anotimpul rece nu se poate lucra afară, deci zidirea trebuie facută în timp util.


4. Granulaţia şi calitatea mortarului, în principal a nisipului, este foarte importantă deoarece în cazul în care aceasta este mare cărămizile nu se pot aşeza la nivel iar zidul nu va fi drept.


5. Mortarul trebuie, de asemenea, să aibă consistenţă constantă pe întreaga suprafaţă a zidului şi rezistenţă mărită la încărcări, eforturi şi diferenţe de temperatură.


6. Punţile termice dintre cărămizi trebuie reduse la minim pentru a evita pierderea suplimentară a căldurii.

Soluție

Mortar de zidărie weber KL15


1. Amestecaţi mortarul weber KL15 cu apă astfel încât să obţineţi o pastă omogenă.


2. Întindeţi mortarul cu canciocul sau mistria pe suprafaţa de contact a cărămizilor.


3. Aplicaţi mortarul şi pe suprafaţa laterală a cărămizii pentru a asigura o bună aderenţă a unei cărămizi de celelalte şi pentru a nu rămâne goluri sau punţi termice.


4. În cazul în care au rămas unele goluri între cărămizi, umpleţi rosturile dintre cărămizi cu weber KL15.


5. Înălţimea stratului de mortar trebuie să fie de cca. 1 cm pentru o rezistenţă cât mai mare la forţele de compresiune.


6. Pentru a evita uscarea prea rapidă a zidăriei când temperatura este foarte ridicată, se poate umezi peretele.

Produse recomandate:

weber KL15

Mortar de zidărie pentru cărămidă