Acest website utilizează cookies pentru a ne asigura că aveti parte de o experienţă minunată pe website-ul nostru.
Prin navigarea website-ului nostru, sunteţi de acord să acceptaţi cookies. Click aici pentru mai multe detalii

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Resurse umane

La Weber, recrutarea este un proces cheie: cautam oameni, nu doar caractere, oameni cu un plan de cariera pe termen lung in compania noastra. Valori precum: orientarea spre clienti, nevoia continua de inovare, comunicarea in cadrul echipei sau angajamentul profesional sunt doar cateva exemple referitoare la modelul de conduita si actiune ale angajatilor nostri.

Oamenii: piatra de temelie a companiei Weber

  • Datorită nevoii noastre pentru inovaţii, a orientării către client şi a dorinţei de a excela în ceea ce facem, punem mare accent pe abilităţile interumane, capacitatea de a lucra în echipă şi deschiderea spre multiculturalitate şi schimbare.
  • Aşteptăm angajament ridicat  de la angajaţii noştri. Integritatea, loialitatea, onestitatea, angajamentul şi atenţia pentru ceilalţi sunt caracteristici esenţiale ale personalităţii oamenilor pe care îi cautăm.
  • Oamenii pe care îi cautăm sunt capabili şi îşi doresc să îşi dezvolte abilităţile şi sunt deschişi spre educare şi instruire.

Recrutarea

  • La Weber, recrutarea este un proces cheie: cautam oameni, nu doar caractere, oameni cu un plan de cariera pe termen lung in compania noastra.
  • Valori precum: orientarea spre clienti, nevoia continua de inovare, comunicarea in cadrul echipei sau angajamentul profesional sunt doar cateva exemple referitoare la modelul de conduita si actiune ale angajatilor nostri.

Dezvoltarea personală şi mobilitatea

Mobilitatea internă este calea spre crearea unei culturi corporative Weber şi spre diseminarea ideilor în cadrul companiei în vederea deschiderii spre noi puncte de vedere, spre dezoltarea personalităţii şi spre loializarea şi adeziunea oamenilor la Weber.

Instruirea şi evaluarea

  • Instruirea şi schimbul de experienţă, în special la nivel internaţional, ghidează dezvoltarea abilităţilor, motivarea şi managementul carierei.
  • Recrutarea şi trainingul angajaţilor de pe teren beneficiază de atenţie şi eforturi sporite întrucât aceştia reprezintă coloana vertebrală/elementul central al companiei, datorită relaţiei lor directe cu clienţii Weber.

Stilul de management

  • Caracteristica principală a managerilor Weber este abilitatea lor de a-şi pregăti echipa, de a fi disponibili şi de a fi un model pentru aceasta.
  • Ei trebuie sa îşi reserve timp pentru comunicare, pentru explicarea strategiei companiei, a obiectivelor şi a rezultatelor.