Acest website utilizează cookies pentru a ne asigura că aveti parte de o experienţă minunată pe website-ul nostru.
Prin navigarea website-ului nostru, sunteţi de acord să acceptaţi cookies. Click aici pentru mai multe detalii

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Weber susține valorile locale - Exclusiv în România


Salina Turda a fost subiectul celui de-al doilea episod al emisiunii "Exclusiv în România" realizată de Cristian Tabără și difuzată pe TVR, TVR HD și online pe TVRPlus sâmbătă 4 mai 2013.

"Exclusiv în România" își dorește să fie "Un serial tv în care fiecare episod urmăreşte prezentarea unei Românii pozitive şi competitive, cu unicate mondiale, europene şi regionale, care sunt sau pot deveni destinaţii turistice, o Românie multiculturală şi multietnică, de care care românii să fie mândri şi pe care străinii să nu o mai judece prin prisma unor şabloane deja învechite. Prezentarea acestor destinaţii dă prilejul descoperirii zonelor în care se află, împreună cu facilităţile lor: pensiuni, atracţii, specific local, obiceiuri, gastronomie etc", dupa cum spune Cristian Tabără.

Alături de Salina Turda, minunea din adâncuri, așa cum este denumită, emisiunea a prezentat cele mai importante clădiri din oraș alături de semnificația lor istorică, zonele turistice din apropiere - Cheile Turzii și Lacurile sărate și posibilitățile de cazare precum și informații inedite despre toate aceste locuri.

Astfel, prima atestare documentară a extragerii sării în Turda datează din 1271. In Turda s-a inventat prăjitura Doboș care era preferata împăratului Franz Josef. Biserica Reformată Calvină este cel mai vechi monument păstrat în Turda, construită în stil gotic în secolul XV pe locul unei mai vechi biserici romano-catolice. Muzeul de istorie - odinioară Casa Princiară a principelui Sigismund Bathory este cel mai valoros monument al arhitecturii medievale din municipiul Turda și, în același timp, singurul palat din care se mai păstrează părți datând de la sfârșitul secolului al XV-lea. 

 

Companiile Saint-Gobain  Weber și Rigips sunt bucuroase că au contribuit la realizarea acestei emisiuni care prezintă latura deosebită a României pentru români și pentru turiști. 

Puteți urmări emisiunea on-line aici