Acest website utilizează cookies pentru a ne asigura că aveti parte de o experienţă minunată pe website-ul nostru.
Prin navigarea website-ului nostru, sunteţi de acord să acceptaţi cookies. Click aici pentru mai multe detalii

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Cum să realizezi un sistem de izolație termică pentru soclu?

Soclurile și subsolurile sunt locuri pe care umiditatea, variațiile de temperatură și șocurile mecanice le degradează.

Referinţă

1. Soclul reprezintă partea termosistemului cea mai expusă şocurilor, acesta fiind principalul motiv pentru care se recomandă utilizarea polistirenului extrudat, polistirenul expandat nefăcând faţă solicitărilor.


2. Având o densitate mai mare şi o suprafaţă mai puţin aderentă decât polistirenul expandat este necesară folosirea unui adeziv cu proprietăţi îmbunatăţite.


3. Pentru a nu distruge izolaţia termică sau hidroizolatia, polistirenul extrudat nu mai trebuie fixat în dibluri, însă trebuie folosit un adeziv cu aderenţă ridicată care să poată prelua şi rolul diblurilor.


4. În cazul în care se foloseşte un adeziv necorespunzător, materialul termoizolant se poate desprinde foarte uşor de pe perete.


5. Ploaia, expunerea îndelungată la umiditate, variaţiile de temperatură sunt factori ce influenţează permanent soclurile.


6. Pentru a putea face faţă acestor solicitări este necesar să se folosească o tencuială cu o rezistenţă mare la umiditate şi la şocuri. În caz contrar pot aparea dislocări ale tencuielii de pe materialul termoizolant.

Soluție

Sistemul de izolație termică pe bază de polistiren extrudat weber.therm forte

weber.therm forte este un sistem de termoizolaţie ce are la bază polistirenul extrudat, este proiectat şi testat pentru a face faţă cu succes cerinţelor legate de izolarea termică a soclurilor, fundaţiilor, subsolurilor şi a altor componente din beton ale clădirilor.

Produse recomandate:

weber P50 max²

Adeziv pentru polistiren extrudat şi vată minerală

weber mesh classic

Plasă din fibră de sticlă 145 g/mp

weber G700

Grund de amorsaj pentru tencuieli decorative

weberpas mozaik

Tencuială decorativă tip mozaic